Kalenoiden pääjuhlassa syvennytään tunteiden maailmaan

Vuoden 2023 Kalenat on polkaistu käyntiin ja harjoitukset festivaalien pääjuhlaan ovat kovassa käynnissä. Sunnuntaina 11.6. klo 14 alkavassa pääjuhlassa kaikki Kalenoihin osallistuvat tanssiryhmät esittävät yhteisohjelmana teoksen Minusta tuntuu kanssa. 

Tämän vuoden yhteisohjelman teemana on tunnekasvatus. Tavoitteena on opettaa lapsille tunteiden käsittelyä ja tunnistamista sekä kehittää tunneilmaisua osana tanssia.  

”Monesti tanssinopetuksessa keskitytään koreografiaan ja teknisyyteen, jolloin tunneilmaisulle jää vähemmän aikaa. Tunneilmaisua ei kuitenkaan voi oppia ilman harjoittelua”, avaa tanssinopettaja Maiju Laurila, joka on yksi teoksen koreografeista. 

Esityksen myötä niin tanssijat kuin yleisökin pääsevät tutustumaan erilaisiin tunteisiin kuten innostukseen, jännitykseen, mustasukkaisuuteen, pettymykseen ja iloon. Miltä tuntuu, kun epäonnistuu tanssissa? Entä se, kun omilla kavereilla onkin myös uusia kavereita? Onneksi anteeksi voi pyytää ja antaa, ja niin päästään taas riemuiten tanssimaan!

Teoksen osana on toteutettu vapaassa käytössä oleva tunnekasvatusmateriaali. ”Toivomme, että materiaali tuo ideoita kansantanssiryhmien ohjaajille ja kaikille tanssin ammattilaisille”, Laurila kertoo. 

Tunnekasvatusmateriaali on ladattavissa Tanssiriemun sivuilta: Kalenat 2023

Yhteisohjelman tanssien koreografeina toimivat Béla Gazdag ja Siiri Suoniemi. Musiikista vastaa Maiju Laurila ja käsikirjoituksesta Minna Pasi.

Pääjuhla sunnuntaina 11.6. klo 14-15 Lappeenrannan Urheilutalolla. Liput 15 € / 5 € (alle 16-v), alle kouluikäiset aikuisen kanssa ilmaiseksi. Osallistujapassilla vapaa pääsy.