Ohjelma osallistujalle

Ohjelmakartta

Avajaiskulkue ja avajaiset

To  6.6 klo 17.00-

Kaikkien osallistujien iloinen avajaiskulkue kulkee läpi Lappeenrannan soiden, tanssien ja laulaen. Kannattaa opetella jo ennakkoon joku kivan rempseä laulu, johon muut voivat halutessaan yhtyä. Varustaudu hyvillä kengillä ja oman ryhmän yhteisellä asusteella tai värillä. 

Avajaisissa pääset tutustumaan Rillaan ja Repeen sekä muihin osallistujiin. Ohjelmassa on niin yhteisleikkejä, esityksiä kuin Kalenoiden oma tunnustanssi.  

Illanvietot ja disco

To 6.6 klo 19.00-

Ensimmäisen tapahtumaillan tanssituvissa pääset kokeilemaan kahdessa salissa erilaisia leikkejä ja pikkutansseja myös petroskoilaisen Kulkuset-ryhmän johdolla. Tanssituvat päättyvät kahden salin yhteiseen poloneesiin Repen ja Rillan johdolla. 

Pe  7.6 klo 19.30-21.30 ( 20.30 k-12 )

Kalenoiden discossa pääset näyttämään parhaat moovisi toisille ja tanssimaan hiki päässä. Myös pieniä kilpailuja on ohjelmassa. Muistathan ottaa bilehile-vaatteet mukaan sukkadiscoon.

Pe  7.6 klo 19.00-20.30

Tule testaamaan discon ohella Repen ja Rillan rasteihin porukalla, miten kissamaisen notkeita ja tarkkoja olette. Rasteilla pääset kokeilemaan erilaisia tehtäviä yhdessä muiden kanssa. Rastit voit tehdä haluamassasi järjestyksessä ja niin monta kertaa kuin haluat.

La  8.6 klo 18.00-21.30

Tule pulikoimaan kavereiden kanssa Uimahallidiscoon. Uimista rytmittää musiikki ja altaaseen voit tuoda vaikka omia vesileluja. Uimisen lomassa voidaan kokeilla vesikatrillia tai kokeilla, miten oma ryhmä taipuu tanssiin vedessä. 

Pääjuhla, yhteisohjelmat

Pääjuhla, Su 9.8 klo 14-
Harjoitukset Pe, La, Su

Nuotit, musiikit, videot ja ohjeet löydät Nuorisoseurojen www.tanssinriemu.fi -sivustolta.

Tapahtumassa: Yhteisohjelmaharjoitukset eri taitotasoille perjantaista sunnuntaihin ja pääjuhla sunnuntaina klo 14-15 Lappeenrannan jäähallilla. Muista myös koreografien klinikat perjantaiaamuna sekä kaikille ohjaajille yhteinen ohjaajapalaveri lauantaiaamuna.

Festivaali huipentuu viimeisenä päivänä Lappeenrannan jäähallilla. Imatralaisen Vuoksenniskan Nuorisoseuran Irti-teatterin nuorten ”Mie oon paras mie”-teoksen teemat tulevat seitsemäsluokkalaisten omasta koulumaailmasta. Siinä pohditaan ystävyyttä ja erilaisuutta.

Esitys on nuorten käsikirjoittama kokonaisuus, jossa tanssit ja teatteriosuudet vievät ystävyyden tarinaa eteenpäin.

Ohjaus Johanna Juslin
Koreografiat Jutta Wrangén ja Paula Kettu
Musiikin sävellys J-P Piirainen
Kalena-bändi Itä-Länsi Express. Piiraisen lisäksi bändissä soittavat Maija Poikela ja Miia Palomäki.

Liput 10/5 e Nuorisoseurojen Puoti verkkokaupasta >>

Pääjuhla kuuluu osallistujapassiin.

Alennukset yhteistyökumppaneiden etuohjelmilla:

 • S-Etukorttia näyttämällä saa perhealennuksen pääjuhlaan. Lapset pääsevät vanhempien seurassa ilmaiseksi (lipun hinnat aikuiset 10 €/ lapset 5 €).
 • Etelä-Saimaan etukupongilla saa alennuksen pääjuhlan lipuista. 8/4 € (norm. 10/5 €). Edun saa juhlapaikan lipunmyynnistä etukupongilla. Voit näyttää edun myös älypuhelimeltasi  esaimaa.fi/lukijaedut tai Etelä-Saimaan mobiilisovelluksesta.
 •  Alennushintaiset liput voi ostaa ovelta tai torstaista-iltapäivästä alkaen ennakkoon tapahtumainfon lipunmyynnistä Kimpisen koululta , Pohjolankatu 23.

Työpajat

Muista myös monipuolinen työpalatarjonta! Jokainen osallistuja pääsee ryhmänsä mukana vähintään yhteen työpajaan - toiveet työpajoista esitetään ryhmäilmoittautumisen yhteydessä.

Miun Kalenani -tapahtumahaaste

Miun Kalenat on torstaista lauantaihin käynnissä oleva leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat suorittavat itsenäisesti 2-6 hengen ryhmissä pieniä, etukäteen määriteltyjä tehtäviä, jotka ryhmien ohjaajat tai huoltajat kuittaavat suoritetuiksi. Osallistujille luvassa pieni palkinto ja kaikki 12 tehtävää suorittaneiden kesken arvotaan lisäpalkinto. 

Kalenoiden karjalainen kammari

Tapahtuma loistaa kaupunkilaisille Kalenoiden Karjalaisessa kammarissa.  Kalenoiden Karjalaisessa kammarissa pääset osaksi Kalenoiden tapahtumatunnelmaa! Kammari on avoin kaikille ja kaikenikäisille. Kammarissa on mm. pieniä puuhapisteitä ja askartelua, non-stop tanssitusta sekä muuta ohjelmaa päivien mittaan maksuttomasti. Tervetuloa tutustumaan! Karjalainen kammari on avoinna pe 7.6. ja la 8.6. klo 11-16 Iso-Kristiinassa Hesburgeria vastapäätä.

Perjantaina: klo 14-16 tanssinopettaja Bela Gazdág tanssittaa sopivan hetken tullen. Klo 15.00 Riekkumat/Pohjois-Savon Helekat esiintyy.

Kammari toteutetaan Alfred Kordelinin säätiön apurahan turvin.

Kansantanssikonsertit ja katukeikat

Tapahtuma loistaa kaupunkilaisille kansantanssikonserteissa ja katukeikoissa:

To 6.6 klo 15-16 Keikkuen ja ketkutellen -katukonsertti (Kaupungintalon edustatori) 

Lasten ja nuorten kansantanssiryhmät esiintyvät kaupungilla. Tule nauttimaan ilahduttavista esiintyjistä! Miksipä et itsekin kokeilisi kansantanssia? Ohjelmassa:

 • Karkelo, Nuorisoseura Rajan Nuoret  
 • Kulkuset 
 • Tanssitusta 


Pe 7.6 klo 16.30-17.30 Kisaillen ja kirmaillen -katukonsertti​, ​Kauppakeskus IsoKristiina (1. kerros, Rosson ja Coffee Housen välissä peilipallon alla)

Lasten ja nuorten kansantanssiryhmät eri puolilta Suomea esiintyvät kaupungilla. Tarjolla tanssin riemua ja taituruutta.  Esiintymässä:

 • Kimrut, Imatran Helkanuoret   
 • Himpulat, Kangasalan kansantanssijat 
 • Jarmankka, Tahdittomat Jokioisten Nuorisoseura 
 • Kosken Tl. Nuorisoseura (Pirpanat ja YksKaksKolme) 

Pe 7.6 klo 18-19 Kurnauskista ja kipinöitä -kansantanssikonsertti Lappeenranta-salissa
Tule näkemään, esittämään ja kokemaan, millaista on tämän päivän lasten ja nuorten kansantanssi. Esiintymässä kansantanssiryhmiä eri puolilta Suomea:

 • Motoran Säpäkät 
 • Korvenkylän nuorisoseura  
 • Juniorit, Jutarinki ry 
 • JutatokkaJutarinki ry 
 • Hilipakat, Alavuden Nuorisoseura Lipparit 

 La 8.6 klo 15-15.45 Satukissan saloilla -kansantanssikonsertti Lappeenranta-salissa

Kansanperinteestä kumpuavaa sadunomaista tanssiteatteria lapsille ja lapsenmielisille. Konsertissa nähdään kaksi teosta:  

Sota, ystävät & pinkit yksisarviset kertoo miltä näyttää kansantanssi tässä päivässä,  tämän päivän lasten silmin. Teoksen pääosaa esittävät  ISOn Tanhuujien Prikka-ryhmän tanssijat, jotka ovat iältään 9-12-vuotiaita.

Koko perheen tanssisatu Puhuva kuusi kutsuu mukaan suomalaisten kansantarinoiden maailmaan. Esityksen tähtinä loistavat Motoran 13-16-vuotiaat tanssijat.


La 8.6  klo 18-19 Taitaen ja tömistellen -kansantanssikonsertti Lappeenranta-salissa

Tule näkemään, esittämään ja kokemaan, millaista on tämän päivän lasten ja nuorten kansantanssi. Esiintymässä kansantanssiryhmiä eri puolilta Suomea.

 • Kulkuset
 • Nuorisoseura Karjalan Nuoret
 • Nuorisoseura Vilikas 


​Yhdenvertaisuus Kalenoissa

Kalenoissa kaikki osallistujat ovat yhdenvertaisia ja tasa-arvoisia toisiinsa nähden. Tapahtuma on syrjinnästä vapaa alue. Tämän turvaamiseksi Kalenoissa noudatamme Kalenoiden kaverisopimusta, joka koskee meitä kaikkia osallistujista ohjaajiin ja talkoolaisista työntekijöhin. Tapahtumassa on Kalenakavereita, jotka toimivat myös yhdenvertaisuusagentteina. Heihin voi olla yhteydessä, jos näkee tai kokee kiusaamista, häirintää tai kaipaa muuten kuuntelevaa korvaa. Kalenakavereilta voit kysyä mieleesi nousseita asioita tapahtumaan liittyen. 

Kalenakaverin tunnistat sinisestä Syrjinnästä vapaa alue –rintamerkistä ja T-paidasta, jonka selässä lukee Kalenakaveri. He kiertävät tapahtumassa, mutta heihin saa yhteyden tapahtuman aikana myös puhelimella numerosta 050 313 0419 (to klo 15-21, pe-la klo 9-21.30 ja su klo 9-15). 

Kalenoiden kaverisopimus 

 1. Kalenoissa olen kaikkien kaveri. 

 1. Mie olen paras mie ja sie olet paras sie, arvostan jokaista juuri sellaisena kuin hän on. 

 1. Puhun kaikille ystävällisesti, ja tervehdin ja kiitän, kun sen aika on. 

 1. Pyydän yksinäistä mukaan, enkä jätä ketään ulkopuolelle. 

 1. Kannustan kaveria, ja arvostan omaa ja kaverin tekemistä. 

 1. Kunnioitan toisen kehoa, tavaroita ja nukkumispaikkaa.   

 1. Muistan levätä tarpeeksi ja antaa toisillekin leporauhan. 

 1. Syön rauhassa riittävästi ruokaa, niin jaksan koko tapahtuman ajan. 

 1. Vien roskat roskikseen, ja pidän huolta majoitushuoneen ja yhteisten paikkojen siisteydestä. 

 1. Jätän hajusteet kotiin ja vältän esimerkiksi hiuslakkojen käyttöä, varsinkin sisätiloissa.  

 1. Kerron aikuiselle tai otan yhteyttä Kalenakaveriin, jos näen tai koen kiusaamista, häirintää tai kaipaan kuuntelevaa korvaa missä asiassa tahansa.